ua en ru

Синоптики попереджають про погіршення погодних умов в Україні 17 серпня

Синоптики попереджають про погіршення погодних умов в Україні 17 серпня Фото: завтра в Україні очікуються грози

17 серпня в Україні очікуються грози

Синоптики попереджають про погіршення погодних умов в Україні завтра, 17 серпня 2016 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Як зазначається, за прогнозами Укргідрометцентру, 17 серпня вночі у центральних (крім Вінницької), Одеській, Харківській та Сумській областях, вдень в західній частині місцями грози.


"Саме тому ДСНС України закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки, особливо під час перебування на вулиці. Намагайтеся не ходити попід розлогими деревами, а також тримайтеся подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження", - йдеться у повідомленні.

Також 17 серпня, внаслідок дощів, на річках басейнів Сяну, Дністра (Львівська, Івано-Франківська обл.) та річках Закарпаття очікуються підйоми рівнів води на 0,2-1,0 м. В мiсцях проходження сильних злив - формування значного місцевого стоку та селевих потоків.

"Заважаючи на те, що до 19 серпня у південній частині країни переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки ДСНС України звертається до громадян з проханням не провокувати пожежі у екосистемах, особливо на сільгоспугіддях, та дотримуватися елементарних правил безпеки. В першу чергу, не випалюйте суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидайте недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 17 серпня 2016 року на заході України очікуються дощі, температура вдень від +17 до +30.