ua en ru

Синоптики попереджають про загрозу зсувів снігу на дороги в двох областях України

Синоптики попереджають про загрозу зсувів снігу на дороги в двох областях України Фото: лавина в Карпатах (dsns.gov.ua)

Лавинна небезпека очікується в Івано-Франківській і Закарпатській областях

Синоптики попереджають про значну лавинну небезпеку в високогір'ї та середньогір'ї Карпат в межах Івано-Франківської і Закарпатської областей 10 грудня 2017 року. Про це повідомила прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"Попередження про лавинної небезпеки. За даними Укргідрометцентру в зв'язку з хуртовинами, у високогір'ї Івано-Франківської та Закарпатської областей зберігається значна лавинна небезпека (3 рівень)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби ДСНС, в зв'язку зі снігопадами і хуртовинами, у високогір'ї Івано-Франківської та Закарпатської областей зберігається значна лавинна небезпека (3 рівень) в середньогір'ї Закарпатської області оголошується значна лавинна небезпека (3 рівень), існує загроза зсувів снігу на дороги.

Відзначимо, при третьому рівні (найвищий п'ятий рівень), по європейською класифікацією, лавини можуть зійти на багатьох схилах навіть в умовах несильного впливу на снігові маси. На деяких схилах можуть зійти середні або великі спонтанні лавини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що понад 80 населених пунктів у двох областях було знеструмлено внаслідок несприятливих погодних умов.