ua en ru

Синоптики попереджають про суттєве ускладнення погоди на Південному Заході

Синоптики попереджають про суттєве ускладнення погоди на Південному Заході Фото: негода в Україні (ДСНС)

Зокрема очікуються хуртовини, снігові замети та збільшення висоти снігового покриву до 20-30 см

Українські синоптики попереджають про суттєве ускладнення погодних умов у південно-західних областях України протягом 21 - 23 січня 2018 року. Про це повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"За даними УкрГідрометцентру, протягом 21-23 січня у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Донецькій, Луганській областях очікується суттєве ускладнення погодних умов", - йдеться в повідомленні.

Зокрема очікуються сильні опади у вигляді мокрого снігу, на узбережжі Чорного та Азовського морів переважно дощу, а також налипання мокрого снігу та ожеледь на дротах і деревах, на дорогах ожеледиця.

До того ж, синоптики попереджають про посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, місцями 25 м/с, хуртовини, снігові замети, що, як наслідок, призведе до утворення та збільшення висоти снігового покриву до 20-30 см.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що внаслідок негоди в Україні станом на 7:00 20 січня 2018 року залишаються знеструмленими 390 населених пунктів у трьох областях країни.