ua en ru

Синоптики попереджають про складні погодні умови в акваторії морів

Синоптики попереджають про складні погодні умови в акваторії морів Фото: шторм на морі

А також про пориви вітру, сильний сніг та лавинну небезпеку в Україні

Українські синоптики попереджають про складні погодні умови (пориви вітру, високі хвилі) в акваторії Чорного й Азовського морів. Про це з посиланням на дані Укргідрометцентру повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"3 грудня на акваторії Чорного та Азовського морів очікуються складні погодні умови, вночі по Чорному морю, вдень по Азовському пориви вітру 25-30 м/с; висота хвиль 20-40 дм; очікуються згінно-нагінні явища", - йдеться в повідомленні.

Крім того, синоптики попереджають, що 3 грудня в Україні на дорогах ожеледиця, у південній та східній частинах пориви вітру 17-22 м/с, хуртовини, вночі на Лівобережжі місцями сильний сніг, у Криму та Приазов'ї сильний мокрий сніг із дощем, подекуди налипання мокрого снігу та ожеледь.

Також 3-4 грудня у високогiр’ї Iвано-Франкiвської та східної частини Закарпатської областей очiкується підвищена лавинна небезпека.

Нагадаємо, станом на 8:00 3 грудня в Україні внаслідок несприятливих погодних умов (снігопади, пориви вітру) без електропостачання залишилися 44 населені пункти у двох областях.