ua en ru

Синоптики попереджають про сильні снігопади в Україні 7-8 січня

Синоптики попереджають про сильні снігопади в Україні 7-8 січня Фото: в Україні очікуються снігопади

9 січня очікується послаблення та припинення небезпечних явищ

Синоптики попереджають про сильні снігопади в Україні 7-8 січня. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"За прогнозами Укргідрометцентру, внаслідок переміщення в Україну активного циклону з Чорного моря протягом 7-8 січня 2017 року на території Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Черкаської, Полтавської, Сумської, південних районів Київської, східних районів Вінницької областей сильні снігопади з утворенням снігового покриву висотою 25-30 см", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в Одеській та Миколаївській областях очікується утворення снігового покриву висотою до 35 см, сильні тривалі хуртовини, снігові замети, посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, у Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській, Полтавській областях відкладення ожеледі на дротах, деревах та дорогах.

Крім того, у зв'язку з сильними снігопадами та хуртовинами, у горах Львівської області та у високогір’ї Iвано-Франкiвської, Закарпатської областей очікується значний (III) рiвень лавинної небезпеки. В гірських районах Закарпатської області існує загроза зсувів снігу на дороги.

Також впродовж 7 січня по західній половині Чорного моря очікується посилення північного вітру 25-28 м/с, висота хвиль 30-50 дм, швидке обледеніння суден, погіршення видимості до 100-500 м.

"У місті Києві приріст снігового покриву очікується в межах 10-15 см, зниження мінімальної температури до 15-18 градусів. У західних та північних областях різке зниження температури повітря до 11-16 градусів, в Карпатах та Прикарпатті до 20-25 градусів морозу", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, 9 січня 2017 року очікується послаблення та припинення небезпечних явищ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що синоптики прогнозують поступове підвищення температури в Україні з 10 січня.