ua en ru

Синоптики попереджають про підвищення рівнів води у річках України

Синоптики попереджають про підвищення рівнів води у річках України Фото: підвищення рівнів води (РБК-Україна)

Протягом 29 та 30 березня очікується збереження небезпечних рівнів води

В Україні очікується небезпечне підвищення рівнів води у річках та їх басейнах протягом 29 та 30 березня 2018 року. Про це йдеться в повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"За даними Гідрометцентру, 29-30 березня на український ділянці Дунаю біля м. Вилкове (Одеська обл.), у зв’язку з проходженням хвилі водопілля, очікується збереження небезпечних рівнів води (в межах 155-165 см над нулем поста), при яких спостерігається затоплення понижених незаселених ділянок міста", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що також у ці дні очікується формування чергової хвилі водопілля з підйомом рiвнiв води на річках басейнів: Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) 0,2- 1,0 м; Захiдного Бугу, Прип'яті 0,1-0,5 м, мiсцями вихiд води на заплаву, а в басейні Прип'яті - утримання і подальше їх затоплення.

На річках Лівобережжя країни, у зв'язку iз дощами та сніготаненням, очікується збільшення інтенсивності підйому рівнів води з виходом води на понижені ділянки заплав та утриманням води на досягнутих відмітках затоплення заплав.

На річках та водосховищах відбуватиметься подальше послаблення й руйнування льодоставу, на річках Правобережжя - очищення від льоду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що синоптики попереджають про дощ та мокрий сніг в Україні 29 березня 2018 року