ua en ru

Синоптики попереджають про підвищення рівня води в річках на заході України

Синоптики попереджають про підвищення рівня води в річках на заході України Фото: підвищення рівня води в річці (Pixabey)

На річках у західній частині країни місцями можливе скресання криги

Сьогодні, 12 березня 2018 року, у зв'язку з відлигою та опадами очікується підвищення рівня води в річках на заході Україні. Про це йдеться в повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Зокрема, за даними Гідрометцентру, 12 березня у зв'язку з відлигою та опадами очікується підвищення рівнів води над рівнями станом на 9 березня:

  • на річках басейнів Сяну, Дністра (Львівська, Івано-Франківська обл.), Прута та Сірету (Івано-Франківська, Чернівецька обл.) на 0,5-1,5 м;
  • на лівих притоках Дністра (Тернопільська, Хмельницька, Вінницька обл.) на 0,1-0,6 м;
  • на ділянці Дністра Галич - Заліщики на 0,5 - 1,0 м;
  • на річках басейну Західного Бугу (Львівська, Волинська обл.) на 0,3 - 1,0 м, місцями можливий вихід води на заплаву.

Крім того, на річках очікується подальше послаблення льодових явищ, місцями льодохід. Можливе формування заторів льоду з різким коливанням рівнів води на гірських притоках Дністра та на ділянці Дністра Заліщики - верхів'я Дністровського водосховища.

12 березня на річці Ворона біля Тисмениці (Івано-Франківська обл., Тисменицький р-н.) очікується подальше продовження підйому рівня води на 0,5-1,2 м над рівнем 08:0010 березня, вихід води на заплаву з можливим перевищенням відмітки початкового затоплення будівель.

Нагадаємо, раніше синоптики попереджали про густий туман у Києві. У зв'язку з туманом водіям рекомендують уникати різких маневрів на дорозі.