ua en ru

Синоптики попереджають про підтоплення половини міста Вилкове

Синоптики попереджають про підтоплення половини міста Вилкове Фото: підтоплення у Вилковому (vylkivska-gromada.gov.ua)

Рівні води в Дунаї підвищилися до небезпечних відміток

Сьогодні, 1 квітня 2018 року, у зв'язку з повінню очікується підтоплення половини міста Вилкове Одеської області. Про це йдеться в повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Зокрема, за даними Гідрометцентру, вдень 1 квітня на українській ділянці Дунаю у зв'язку з весняним водопіллям і посиленням вітру в створі гідропоста Вилкового очікується подальше підвищення рівнів води з досягненням небезпечної позначки 185 см над нулем поста, при якій підтоплюється 50% міста Вилкове.

Також повідомляється, що станом на 08:00 рівень води у Вилковому дорівнював 182 см над нулем поста. Крім того, до 5 квітня тут будуть зберігатися небезпечні рівні води в межах 160-170 см.

Синоптики попереджають про підтоплення половини міста ВилковеСиноптики попереджають про підтоплення половини міста ВилковеСиноптики попереджають про підтоплення половини міста Вилкове

Фото: підтоплення у Вилковому ("Думська")

Опубліковано Pavel Boychenko 31 березень 2018 р.

Опубліковано Pavel Boychenko 31 березень 2018 р.

Нагадаємо, раніше синоптики попереджали про сильний вітер в Україні. За їх даними, сьогодні по всій країні, крім західних областей, очікуються пориви вітру 15-20 м/с, а в західних областях місцями пройдуть сильні дощі.