ua en ru

Синоптики попереджають про підйом рівня води в річках України

Синоптики попереджають про підйом рівня води в річках України Фото: підняття рівня річок (zk.dsns.gov.uа)

Підйом рівня води в річках України очікується 14-16 березня

Синоптики попереджають про підйом рівня води в річках України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Як зазначається, 14-15 березня продовжиться розвиток весняного водопілля з підйомами рівнів води на річках басейну Дністра (Львівська, Івано-Франківська обл.), Прута, Сіреті, річках Закарпаття 0,3-1,5 м; річках басейну Прип’яті, Західного Бугу, лівих притоках Дністра (Тернопiльська, Хмельницька, Вiнницька обл.) 0,2-0,8 м; р.Вишня (басейн р.Сян), на ділянці Днiстра Галич-Залiщики, його притоці р.Стрв'яж в створі поста Луки 0,7-1,2 м.

Крім того, повідомляється, що місцями можливий вихід води на заплаву та подальше її затоплення, на р. Ворона бiля м. Тисмениця (Iвано-Франкiвська область) можливе досягнення вiдмiтки початкового затоплення господарських будiвель.

"Вночi 15 березня на Днiстрі біля м.Залiщики (Тернопільська обл.) очiкується проходження максимального рiвня води весняного водопілля висотою 540-560 см над нулем поста з максимальними витратами води 1000-1100 кубометрів на секунду (рiвень води на 8 год. 14 березня дорiвнював 531 см). 15-16 березня на притоках Прип'яті, в межах Житомирської області, очікується продовження підйомів рівнів води на 0,2-0,7 м над поточними рівнями з виходом води на заплави з подальшим їх затопленням", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що синоптики попереджають про небезпеку сходження лавин у Карпатах.