ua en ru

Синоптики попереджають про підйом рівня води в річках України

Синоптики попереджають про підйом рівня води в річках України Фото: підняття рівня річок (zk.dsns.gov.ua)

Очікується подальше руйнування льодового покриву

Синоптики попереджають про підйом рівня води на річках басейну Прип'яті у період з 1 по 4 лютого 2018 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"За даними Укргідрометцентру, 1-4 лютого на річках басейну Прип'яті продовжуватимуться підйоми рівнів води на 0,1-0,5 м над рівнями на 8 год. 31 січня та збільшення шару води на заплавах", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, очікується подальше руйнування льодового покриву з можливим різким коливанням рівнів води.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні, 1 лютого 2018 року, практично на всій території України опадів не очікується, дощі прогнозуються місцями тільки в західних регіонах, денна температура від -3 до +9.

За даними українських синоптиків, на заході дощі можливі у Львівській, Волинській, Закарпатській та Івано-Франківській областях, температура повітря від +3 до +8. У північних регіонах без опадів, вдень від -2 до +6, у центральній частині вдень від -1 до +5. На сході України протягом дня опадів не очікується, температура повітря від 0 до -3. На півдні без опадів, удень +1 до +8, у Криму від +7 до +9.