ua en ru

Синоптики попереджають про підйом рівня води у річках західної України

Синоптики попереджають про підйом рівня води у річках західної України Фото: в Україні очікується підйом рівня води у річках

На водосховищах продовжиться поступове послаблення та руйнування льодового покриву

Синоптики попереджають про підйом рівня води у річках західної України сьогодні, 7 березня 2017 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"7 березня, внаслідок опадів, триватиме підйом рiвнiв води над поточними рiвнями, без негативних наслідків: на рiчках басейну Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська області), річках Закарпаття на 0,2 - 1,0 м; в нижнiй течiї Боржави на 0,8 - 1,3 м з початковим виходом води на заплаву", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що 7-10 березня на Київському, Канівському, Кременчуцькому, Дніпродзержинському водосховищах продовжиться поступове послаблення та руйнування льодового покриву, закраїни. Крім того, повідомляється, що на Дніпровському та Каховському водосховищах очікується льодохід, забереги та поступове очищення ділянок водосховищ від льоду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що народний синоптик Наталка Діденко розповіла, що 7 березня на територію України прийдуть дощі.