ua en ru

Синоптики попереджають про підйом рівнів води на річках України 23-26 грудня

Синоптики попереджають про підйом рівнів води на річках України 23-26 грудня Фото: підняття рівня річок (zk.dsns.gov.ua)

Зокрема на річках басейнів Прип'яті, Сяну, Днiстра і Захiдного Бугу

Українські синоптики попереджають про підйом рівнів води на річках України протягом 23 - 26 грудня 2017 року. Про це з посиланням на дані Укргідрометцентру повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"За даними УкрГідрометцентру, протягом 23 - 25 грудня у зв'язку з опадами та сніготаненням на річках басейну Прип'яті очікується підйом рівнів води на 0.1 - 0.5 м, місцями подальший вихід води на заплави річок", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними синоптиків, протягом 24 - 26 грудня очiкується пiдйом рiвнiв води на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська області) на 0,3 - 1 м, а також на рiчках басейну Захiдного Бугу (Львiвська, Волинська області) на 0,2 - 0,7 м, мiсцями вихiд води на заплаву.

Нагадаємо, раніше українські синоптики попереджали про значну сніголавинну небезпеку (3 рівень) у горах Львівської області через приріст снігу.