ua en ru

Синоптики попереджають про лавинну небезпеку на Закарпатті

Синоптики попереджають про лавинну небезпеку на Закарпатті Фото: попередження про лавину (unsplash.com/Nicolas Cool)

Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях

На Закарпатті 8-9 квітня зберігається значна сніголавинна небезпека. Про це повідомляє прес-служба Українського гідрометцентру.

"7 - 9 квітня на високогір’ї Закарпатської області зберігається значна снiголавинна небезпека (3 рiвень)" - йдеться у повідомленні.

Сніговий покрив на більшості крутих схилів закріплений помірно або слабо. Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях.

В Івано-Франківській області помірний рівень сніголавинної небезпеки. Сходження лавин ймовірне, зокрема за рахунок високих додаткових навантажень, в основному на крутих схилах. Великі природні лавини не очікуються.

Синоптики попереджають про лавинну небезпеку на Закарпатті

Фото: попередження на 8 квітня (meteo.gov.ua)

"У горах Львівської та Чернiвецької областей, у зв'язку зi сходженням снiгового покриву, снiголавинний сезон оголошується закритим", - зазначають у Гідрометцентрі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зв'язку з весняним водопіллям очікується підтоплення половини міста Вилкове Одеської області, а також населених пунктів ще в двох областях.

Крім того, 6-8 квітня на українській ділянці Дунаю біля міста Вилкове очікується підвищення рівнів води, в результаті нагонів вітру в умовах проходження весняного водопілля.