ua en ru

Синоптики попереджають про лавинну небезпеку в Карпатах

Синоптики попереджають про лавинну небезпеку в Карпатах Фото: лавина в Карпатах (dsns.gov.ua)

Сніголавинна небезпека очікується на території Івано-Франківської та Закарпатської областей

Українські синоптики попереджають про значну лавинну небезпеку в горах Карпати протягом 25 - 26 лютого 2018 року. Про це повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"За даними УкрГідрометцентру, 25-26 лютого, у зв’язку з різким зниженням температури повітря, у горах Івано-Франківської та на високогір’ї Закарпатської областей очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше синоптики попереджали про сильне похолодання на території майже всієї України.

"25 лютого (очікується) до 14-19° морозу, у Житомирській, Київській, Чернігівській, Полтавській, Сумській та Харківській областях до 17-22° морозу; у південній частині та на Закарпатті до 8-13° морозу; 25-27 лютого на Київщині до 17-22° морозу (у Києві 16-19° морозу), місцями по області до 24° морозу", - йшлося в повідомленні.

Також, як доповіли в ДСНС, 26-27 лютого очікується температура вночі 14-20° морозу, у Волинській, Львівській, Тернопільській, Рівненській, Житомирській, Київській, Черкаській, Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях місцями до 25° морозу; у південній частині температура суттєво не зміниться.