ua en ru

Синоптики попереджають про лавинну небезпеку в Карпатах

Синоптики попереджають про лавинну небезпеку в Карпатах Фото: наслідки сходження лавини (flickr.com/wsdot)

У Карпатах очікується значна сніголавинна небезпека

Синоптики попереджають про лавинну небезпеку в Карпатах 8-9 лютого 2018 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"За даними Укргідрометцентру, 8-9 лютого у високогір'ї Закарпатської та 9 лютого у горах Львівської та Івано-Франківської областей очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні 8-9 лютого очікується суттєве погіршення погодних умов і сильний снігопад. Під впливом активного циклону вдень 8 лютого в Одеській, Миколаївській, Вінницькій, Черкаській і Кіровоградській областях очікуються сильні опади у вигляді дощу та мокрого снігу, місцями ожеледь та налипання мокрого снігу. Крім того, 8 лютого в Україні і вночі 9 лютого очікується посилення вітру до 15-20 м/с. Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг, роботи електричних мереж, комунального господарства в більшості областей країни (крім південних).