ua en ru

Синоптики попереджають про сильні снігопади 8-9 лютого

Синоптики попереджають про сильні снігопади 8-9 лютого Фото: в Україні прогнозуються сильні снігопади (РБК-Україна)

У ДСНС не виключають, що снігопади можуть заблокувати рух транспорту в ряді областей

В Україні 8-9 лютого очікується суттєве погіршення погодних умов та сильний снігопад. Про це йдеться в повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Повідомляється, що під впливом активного циклону вдень 8 лютого в Одеській, Миколаївській, Вінницькій, Черкаській і Кіровоградській областях очікуються сильні опади у вигляді дощу та мокрого снігу, місцями ожеледь та налипання мокрого снігу.

Крім того, 9 лютого в Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Житомирський, Черкаській, місцями Київській і Чернігівській областях сильний сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини (приріст снігового покриву 10-20 см), на дорогах ожеледиця. У Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській і Харківській областях сильний дощ і мокрий сніг, місцями ожеледь і налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця.

Також повідомляється, що 8 лютого в Україні та вночі 9 лютого очікується посилення вітру до 15-20 м/с. Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг, роботи електричних мереж, комунального господарства в більшості областей країни (крім південних).

Нагадаємо, раніше синоптики попереджали про підйом рівня води у річках України.