ua en ru

Синоптики попереджають про лавинну небезпеку в Карпатах

Синоптики попереджають про лавинну небезпеку в Карпатах Фото: у Карпатах існує небезпека сходження лавин (1dsns.gov.ua)

В Карпатах зберігається значна сніголавинна небезпека

Синоптики попереджають про лавинну небезпеку в Карпатах 22-23 січня 2018 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"За даними УкрГідрометцентру, 22-23 січня, у зв’язку з очікуваними снігопадами та хуртовинами, у горах Івано-Франківської, Закарпатської та Львівської областей зберігається значна сніголавинна небезпека (3 рівень)", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що синоптики попереджають про суттєве ускладнення погодних умов в Україні до 23 січня 2018 року.

Так, до 23 січня у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Донецькій, Луганській областях очікується суттєве ускладнення погодних умов: сильні опади у вигляді мокрого снігу. На узбережжі Чорного та Азовського морів очікуються дощі. Також у вказаних регіонах прогнозують налипання мокрого снігу та ожеледь на дротах і деревах, на дорогах ожеледиця; посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, місцями 25 м/с, хуртовини, снігові замети. Крім того, синоптики попереджають про утворення та збільшення висоти снігового покриву до 20-30 см.