ua en ru

Синоптики попереджають про подальше підтоплення північних областей

Синоптики попереджають про подальше підтоплення північних областей Фото: паводок в Україні (ДСНС)

Найбільш складна ситуація з паводком спостерігатиметься у північних областях країни

Українські синоптики попереджають про подальше підвищення рівнів води на водоймах країни впродовж 8 -10 квiтня 2018 року. Про це з посиланням на УкрГідрометцентр повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Зокрема зазначено, що на річках України протягом 8-10 квітня продовжиться розвиток весняного водопілля.

"Підйом рівнів води становитиме на рiчках басейнів Прип'яті, середніх та нижніх течіях Сули, Псла, Ворскли - 0,1- 0,5 м із виходом води на заплаву, її подальшим затопленням (Сумська, Полтавська області), досягненням вiдмiток початкового затоплення окремих господарських споруд (у Ратнiвському, Старовижівському, Любешівському, Маневицькому р-нах Волинської області)", - йдеться в повідомленні.

Також на річках басейну Десни, Сіверського Дінця очікуваний підйом рівня води становитиме 0,4 - 1,2 м із виходом води на заплаву Десни (в районі м. Новгород Сіверський) і малих річок у Чернігівській, Сумській областях та подальшим її затопленням на р. Убідь, р. Снов: подальший перелив води через дороги місцевого значення, оточення водою понижених населених пунктів у Чернігівському районі (Чернігівської області).

До того ж, очікується досягненням вiдмiток початкового затоплення окремих господарських споруд та населених пунктів у Новопсковському районі Луганської області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Луганській області внаслідок паводку виявилися підтопленими мости і дороги місцевого значення.