ua en ru

Синод УПЦ КП затвердив повну та скорочені форми титулу Філарета

Синод УПЦ КП затвердив повну та скорочені форми титулу Філарета Фото: Синод УПЦ КП (cerkva.info)

Скорочений титул матиме таку форму: "Святійший (ім'я), патріарх Київський і всієї Руси-України"

Священний Синод Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) змінив правила титулування предстоятеля УПЦ КП Філарета. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на рішення опубліковане на сайті церкви.

Як повідомляється, Синод УПЦ КП затвердив повну та скорочені форми титулування предстоятеля Філарета.

"У зв'язку зі змінами, які відбуваються в Українській православній церкві, беручи до уваги історичну традицію, практику помісних православних церков та інші істотні обставини, запровадити для предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату повну і скорочені форми титулу", - сказано у рішенні Синоду.

Зазначається, що згідно з рішенням Синоду, повний титул предстоятеля УПЦ КП матиме таку форму: "Святійший і Блаженнійший (ім'я), Архієпископ і Митрополит Києва - Матері міст Руських, Галицький, Патріарх всієї Руси-України, Свято-Успенських Києво-Печерської та Почаївської Лавр Священноархімандрит".

Крім того, скорочений титул матиме таку форму: "Святійший (ім'я), патріарх Київський і всієї Руси-України".

"У відносинах з іншими помісними православними церквами допустимою формою є "Блаженнійший Архієпископ (ім'я), Митрополит Київський і всієї Руси-України" та похідні від нього", - визначили на засіданні Синоду

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що держсекретар Сполучених Штатів Майк Помпео заявив, що США підтримують свободу віросповідання православної громади України та інших релігійних груп і бажання керувати своєю релігією згідно з переконаннями, без зовнішнього втручання.

Раніше, президент України Петро Порошенкоз заявив про сподівання, що об'єднавчий архієрейський Собор відбудеться без конфліктів і томос про автокефалію буде вручений предстоятелю церкви, якого він обере.