ua en ru

Симоненко під час зустрічі з Лукашенком виклав позицію КПУ щодо мирного врегулювання кризи в Україні

У п'ятницю, 8 серпня, в рамках робочого візиту до Білорусі, відбулася зустріч лідера українських комуністів Петра Симоненка з Президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Про це повідомляє прес-служба Комуністичної партії України.

Повідомляється. що в ході розмови, Петро Симоненко і Олександр Лукашенко обмінялися думками стосовно ситуації, яка склалася в Україні.

Лідер Компартії України виклав позицію партії щодо мирного врегулювання кризи і припинення війни, а також про ті конкретні кроки, які комуністи роблять, щоб "донести до європейської та світової громадськості правду про реальну ситуацію в Україні і про те свавілля, яке чинять проти політичних опонентів праворадикальні і профашистські сили, які прийшли до влади в лютому 2014 року".

Зі свого боку, Президент Олександр Лукашенко підтримав мирні ініціативи комуністів України, а також висловив готовність сприяти проведенню в Мінську засідання робочої групи Парламентської Ассамблеии ОБСЄ щодо українського питання. Нагадаємо, що таку пропозицію було зроблено 6 серпня Президентом ПА ОБСЄ Иллкой Канерва під час його переговорів з Петром Симоненком.
Також Лукашенко підкреслив, що трагічні події в Україні можуть на десятиліття "вбити клин між людьми братніх слов'янських народів та закликав протиборчі сторони немедлено сісти за стіл переговорів".

Також він зазначив, що найближчим часом планується зустріч у форматі 3+1 з участю президентів країн Митного Союзу - Білорусі, Казахстану та Росії, а також Президента України.

"У свою чергу, Петро Симоненко подякував Президента дружньої Білорусії за понимние і підтримку КПУ і ту допомогу, яку Олександр Лукашенко і народ Білорусії надає біженцям із зони військового конфлікту на Сході України", - повідомляє прес-служба.