ua en ru

Симоненко розповів подробиці скоєного на нього нападу

У п'ятницю, 16 травня, після закінчення теледебатів на "Першому національному телеканалі" при виході з будівлі телеканалу лідера КПУ Петра Симоненка чекали невідомі люди. Про це він розповів у телефонному коментарі телеканалу "112 Україна".

"Ми не могли вийти з будинку і були змушені йти іншим шляхом. Скрізь все було заблоковано машинами, бойовиками в масках і з битами. Вони перешкоджали виїзду. Також звучали агресивні заклики до того, що зробити зі мною в даному випадку... Нам вдалося вирватися", - повідомив лідер КПУ, уточнивши, що змушений був покинути будівлю через інший вхід і сів в іншу машину.

Після цього, за словами Симоненка, за його автівкою почалася погоня.

"Кілька машин постійно створювали аварійні ситуації для городян. Вони заблокували проїзд і зупинили автомобіль. Потім почали битами розбивати машину і кидати пляшки із запальною сумішшю", - розповів лідер комуністів, уточнивши, що інцидент стався на вул. Мельникова.

"Це було на Мельникова, біля кінотеатру "Київська Русь". За нами весь час слідували розлючені бойовики. Я так і не зрозумів, які у них були цілі, але заклики звучали дуже недоброзичливі", - зазначив політик.

Симоненко також повідомив, що сам особисто не постраждав. "Я сидів на задньому сидінні. Пляшка (із запальною сумішшю, - ред.) не долетіла, тут же відскочила (від скла, - ред.)", - додав він.

Також політик зазначив, що у нього немає припущень, хто міг скоїти замах на його життя.

"Це була дуже серйозна ситуація. Ми намагалися відірватися від бойовиків, але вони на декількох машинах влаштували цю погоню, намагалися застосувати силу", - додав лідер КПУ.

Нагадаємо, в п'ятницю, 16 травня в ході заключної репліки в рамках теледебатів Петро Симоненко заявив про зняття своєї кандидатури з президентських виборів.