ua en ru

Симоненко розкритикував запропонований Яценюком план з приватизації держмайна

Замість того, щоб навести порядок на держпідприємствах, прибрати корупцію серед чиновників та наповнювати бюджет для фінансування соціальних сфер, чинна влада приймає антидержавне рішення про розпродаж країни. Про це заявив лідер фракції КПУ Петро Симоненко, коментуючи заяву прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про плани з проведення масштабної приватизації.

Симоненко висловив упевненість, що влада хоче приватизувати ДП "Укрспирт", газові сховища, газотранспортну систему, залізницю, підприємства оборонно-промислового комплексу і багато інших стратегічно важливих для економіки України об'єктів.

"Своєю заявою Яценюк показав справжні цілі проведення "евромайдана" - це прагнення провести олігархічний переділ сфер економічного впливу і на цій підставі розтягнути залишки державного майна", - підкреслив політик.

Лідер КПУ нагадав, що в 2013 році екс-президент України Віктор Янукович також наполягав на необхідності проведення приватизації вищеназваних підприємств, однак здійсненню його планів завадив Майдан.

"Яценюк розуміє, що йому треба поспішати. Нинішній уряд дискредитував себе непрофесіоналізмом і антисоціальною політикою. Фактично вигнання цього уряду - це лише питання часу", - зазначив Симоненко.

За словами політика, Компартія України завжди послідовно виступала за держмонополію на виробництво спирту та тютюнових виробів. "Комуністи завжди категорично виступали проти приватизації об'єктів стратегічної інфраструктури, в тому числі і залізниці. Саме в цій позиції ставить інтереси суспільства та держави вище приватних інтересів олігархії наша відмінність від влади, саме за цю позицію партію сьогодні намагаються заборонити", - підкреслив він.