ua en ru

Симоненко прогнозує, що режим роботи Ради в 2014 р. навряд чи зміниться

Робота Верховної Ради України в 2014 р. навряд чи істотно зміниться. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив лідер КПУ Петро Симоненко.

Симоненко зазначив, що в новому, 2014-му році, навряд чи станеться диво і парламент буде працювати на повну потужність.

Лідер КПУ пояснив, що "диво", по суті, відбулося в жовтні 2012 р., коли у результаті парламентських виборів більшу частину депутатських мандатів отримали представники бізнесу, які, в першу чергу, думають не про Україну, а про власні інтереси. Більше того, цих людей не можна називати патріотами України, так як вони виводять свої капітали з країни.

Також Симоненко підкреслив, що поповнення парламенту п'ятьма новими депутатами, що одержали перемогу на повторних виборах у проблемних округах, суттєво не змінять парламентську картину і розстановку сил.

Лідер КПУ прогнозує, що режим роботи парламенту в 2014 р. навряд чи зміниться - і після нового року продовжаться блокування трибуни і фактична відсутність роботи законодавчого органу.

При цьому Симоненко констатував, що Україні в ідеалі варто бути парламентською республікою (при наявності відповідального парламенту, налаштованого на роботу і який печеться про долю країни), відмовившись від президентського правління.