ua en ru

Симоненко: Скасування пенсійної реформи вирішить і інші соціальні питання

Фракція КПУ вимагає прийняття їх законопроекту про скасування пенсійної реформи. Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко на погоджувальній раді в парламенті, передав кореспондент РБК-Україна

Він підкреслив, що зі всіх запропонованих законопроектів, які планує розглянути парламент на поточному пленарному тижні, саме законопроект від КПУ передбачає повне скасування пенсійної реформи, а також вирішення багатьох проблем, пов'язаних з пенсійною системою в Україні.

За словами лідера КПУ, вирішення пенсійних проблем в Україні вирішить також і інші соціальні питання, наприклад, створення робочих місць для молоді.

"Оскільки на цьому тижні ВР розглядатиме пенсійні законопроекти, ми будемо наполягати саме на прийнятті нашого законопроекту", - підкреслив Симоненко.

Він також додав, що фракція КПУ вимагатиме розгляду ініціативи про введення пені за затримку з виплатою заробітних плат, а також - на розгляді ініціативи від КПУ про скорочення кількості документів, необхідних при отриманні соціальних виплат за народження дитини.

"Крім того, ми подали законопроект, який передбачає виплату додаткової оплати робітникам, які працюють у вихідні дні", - підсумував лідер комуністів.