ua en ru

Симоненко назвав реформи "обманом і продовженням політики старої влади"

Нинішні реформи є нічим іншим, як обманом і продовженням політики старої влади. Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко.

Політик наполягає на необхідності націоналізувати власність олігархів і направляти весь прибуток підприємств на потреби країни. "Кожна нова буржуазна влада звинувачує своїх попередників у тому, що вони розвалили економіку, розікрали бюджет і набрали нових боргів. І всякий раз народу малюють один єдиний вихід - непопулярні заходи. Тільки чомусь розплачуватися за ці непопулярні заходи повинні прості громадяни, а не олігархи і чиновники зі спекулянтами", - зазначає він.

Симоненко звертає увагу на знецінення гривні. "Девальвація починалася під гаслом підтримки експортерів, а закінчується як звичайнісінька спекуляція. Банкіри під керівництвом НБУ грабують населення, використовуючи для цього народні гроші. Схема проста: НБУ під виглядом рефінансування видає банкам гроші, ті купують долари за офіційним курсом, а потім продають їх населенню вже за ринковим курсом", - коментує він.

Також політик зазначає, що, судячи з росту цін, нова влада вирішила піднімати економіку за рахунок народу.

Симоненко заявляє, що через небажання української влади збудувати нормальні партнерські відносини з Росією, тепер дотувати державну компанію НАК "Нафтогаз України" будуть пересічні споживачі, оплачуючи дорогий імпортний газ. "Олігархи будуть заробляти нові мільярди, отримуючи дешевий газ українського видобутку", - підкреслює він.

Симоненко звертає увагу і на той факт, що був закритий ні один конвертаційний центр, які нечисті на руку бізнесмени використовують для ухилення від сплати податків та виплати "тіньової" зарплати.

Мінімальні пенсії заморожені, над працюючими пенсіонерами все ще висить дамоклів меч скорочення пенсійних виплат, цю ініціативу просто відклали на час. При цьому у народних депутатів, прокурорів, суддів та інших привілейованих категорій «слуг народу» пенсії в кілька разів вище, ніж у тих, кому вони нібито "служили", - зазначає кандидат в Президенти. - При нинішньому зростанні цін на продукти харчування, на комунальні тарифи і ліки переважна більшість пенсіонерів буде поставлено за межу виживання".

"Саме тому комуністи кажуть, що всі реформи від буржуазних урядів - це брехня і обман. Головна і справжня реформа - це повернення влади народу і держави", - резюмує політик.