ua en ru

Симоненко назвав головну мету свого візиту до ПАРЄ

Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко офіційно запрошений на сесію Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) для захисту територіальної цілісності України та відстоювання конституційних прав українських громадян. Про це повідомляє прес-служба КПУ.

"Мене офіційно запросили, щоб я приїхав на січневу сесію безпосередньо в Страсбург. Я відгукнувся на дане запрошення. А перед цим у Києві я зустрічався з керівником Об'єднаних лівих Тіні Коксом, який приїздив для ознайомлення з ситуацією в Україні перед засіданням ПАРЄ", - зазначив Симоненко.

Лідер КПУ підкреслив, що головна мета його візиту на сесію ПАРЄ - захист територіальної цілісності України та інтересів українців.

"Моє головне завдання сьогодні - захистити інтереси громадян України, використовуючи унікальний політичний майданчик Європи - Парламентську асамблею, яка створювалася для того, щоб знаходити мирні шляхи вирішення тих чи інших конфліктних питань. Вважаю, що саме сьогодні, коли спостерігається нова експансія напруженості в Києві, коли десятки людей гинуть щодня на сході України, необхідно захищати від цього свавілля простих українців, щоб не гинули наші старики, жінки, діти. Адже зараз українець убиває українця", - додав Симоненко.

"Я вважаю своїм обов'язком захистити Україну від втрати територіальної цілісності. Я за те, щоб ми зберегли Україну. Зусилля для цього я сьогодні прикладаю безпосередньо тут - в Парламентській асамблеї", - акцентував він.

Глава КПУ також зазначив, що нинішній візит в ПАРЄ не є одноразовою акцією.