ua en ru

Сили коаліції мають намір почати бомбардування об'єктів ПРО Лівії

Сили коаліції США, Великобританії, Франції, Італії і Канади мають намір почати бомбардування об'єкти ПРО Лівії, особливо навколо міст Тріполі і Місрата. Про це повідомили представники американського військового командування, передає РБК із посиланням на Reuters.
За словами представників американського військового командування, США "виступають на передовій" військових операцій, надаючи військові літаки та інші сили. Операція спрямована на запобігання нападу сил лідера Лівії Муаммара Каддафі на мирних громадян, а також підтримання введеної безпольотною зони над територією арабської країни.
Військова операція в Лівії стартувала, коли французька авіація завдала першого удару по лівійської військової техніки в 18:45 за київським часом. Були знищені чотири танки. В операції зі стримування військ М. Каддафі зараз бере участь близько 20 літаків. Їх дії обмежені зоною 100 км на 150 км навколо м. Бенгазі, де базується опозиційний перехідний рада.20 березня 2011 р. до берегів Лівії відправиться французький авіаносець "Шарль де Голль".
Також стало відомо, що американські військові кораблі, дислоковані в Середземному морі, справили удар крилатими ракетами по території Лівії близько 21:00 за київським часом.
Найближчим часом до французької авіації повинні приєднатися бомбардувальники Канади і Великобританії.Президент США Барак Обама також підтвердив готовність Сполучених Штатів брати участь у спільних військових діях. До операції по забезпеченню безпеки цивільного населення Лівії готові приєднатися Катар, Бельгія, Нідерланди, Данія, Норвегія. Італія запропонувала створити центр координування військових дій в Лівії на базі НАТО в Неаполі.