ua en ru

Сили АТО зафіксували переміщення авіації РФ над Луганськом

Сили антитерористичної операції (АТО) зафіксували переміщення російської авіації над Луганськом.

Сили антитерористичної операції (АТО) зафіксували переміщення російської авіації над Луганськом. Про це у своєму Facebook повідомив офіційний представник антитерористичної операції (АТО) Владислав Селезньов.

"Тривають порушення державного кордону України авіацією РФ. Так, сьогодні, 29.07.14 в період з 08.33 до 08.38 силами АТО зафіксовано порушення державного кордону України з боку РФ літальними апаратами", - написав Селезньов.

За його словами, це вже не перший подібний випадок.

"Напередодні зафіксовано кілька фактів незаконного порушення кордону України літальними апаратами з боку РФ. Деколи ці літаки йшли вглиб території України на відстань до 50 кілометрів, переміщалися в тому числі і над містом Луганськ. Можливо, серед завдань, покладених на російську авіацію, є провокації у форматі тих, що відбулися в місті Сніжне", - додав Селезньов.

Він також підкреслив, що "сили АТО чітко виконують наказ Верховного Головнокомандувача ЗС України щодо заборони ведення вогню артилерії і авіації по житлових районах і місцях, де проживає мирне населення регіону".