ua en ru

Сили АТО в Дебальцевому потрапили в "котел", - комбат "Київської Русі"

Сили антитерористичної операції в Дебальцевому (Донецька область) потрапили в оточення терористів.

Сили антитерористичної операції в Дебальцевому (Донецька область) потрапили в оточення терористів. Про це заявив командир 11-го батальйону "Київська Русь" Олексій Савич, передає 5 канал.

"Тільки сьогодні від обстрілу на центральному блокпості у нас п'ятеро поранених, на щастя, "двохсотих" немає. Наші блокпости постійно обстрілюють з мінометів, інший артилерії. Вчора було знищено одну з машин батальйону, втрачено багато боєприпасів. Де-факто, котел під Дебальцевим існує, на північ від міста перекриваються дороги. Вечорами на дорогах по Дебальцеве терористи полюють на техніку, нещодавно ледь не захопили нашу санітарну машину", - розповів Савичев.

Він зазначив, що згідно з мінським домовленостями, командування відвело важку техніку, а тому його батальйон втратив частини вогневої підтримки. Свою ж артилерію батальйон забирати з фронту не буде.

"Ворожою технікою оперують російські кадрові військові: і танками, і "САУшками". Очевидно, що не можна навчитися ними оперувати за кілька місяців, це справа кількох років. Вони добре підготовлені", - заявив Савич.

За його словами, на даний момент ще є можливість вивести з оточення сили АТО під Дебальцевим.

Нагадаємо, за даними РНБО, 18-19 вересня сили АТО втратили контроль над частиною територій в Луганській області.

Як заявив постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв, режим припинення вогню на Донбасі був порушений 480 разів.