ua en ru

Сили АТО продовжують звужувати кільце навколо Донецька, - прес-центр АТО

У ніч на 10 серпня сили антитерористичної операції продовжили наступальні дії, спрямовані на звуження кільця навколо Донецька.

У ніч на 10 серпня сили антитерористичної операції продовжили наступальні дії, спрямовані на звуження кільця навколо Донецька. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО на Facebook.

"Було нанесено ряд вогневих ударів по опорних пунктах противника. В результаті знищено велику кількість техніки і живої сили терористів. В рядах терористів відзначається паніка і хаос. Знову спостерігаються масові випадки дезертирства", - йдеться в повідомленні.

Також, за інформацією прес-центру АТО, отриманою з їх джерел, лідер бойовиків Ігор Гіркін ("Стрілок") поставив ультиматум керівництву Росії: якщо не буде надана допомога, то він змушений буде відступити від міста Антрацит. Згідно з повідомленням, він загрожує своїм замовникам втечею з України.

Разом з тим прес-центр АТО, зазначає, що в ніч з 9 на 10 серпня продовжилися обстріл позицій українських військових. "З мінометів і гармат було обстріляно чотири позиції, які знаходяться поблизу населених пунктів Макарове, Нижня Ольховка, Городище, Мар'їнка. Трудовськой. Продовжується артилерійсько-мінометний обстріл позицій сил АТО з території РФ. В районі населених пунктів Іл'їнка, Міусинськ, Петрівське", - повідомляє АТО.

Нагадаємо, АТО на сході України проходить з квітня 2014 р.