ua en ru

Сили АТО відведені на 1,5 км від донецького аеропорту, - Муженко

Сили АТО відведені на 1,5 км від донецького аеропорту, - Муженко Джерело фото: Reuters

Сили антитерористичної операції на Донбасі відведені на 1,5 км від донецького аеропорту. Про це сьогодні в ході брифінгу в Києві заявив начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, адміністративна зона донецького аеропорту тепер не представляє ніякої цінності, оскільки в результаті інтенсивних бойових дій вона була повністю знищена. Крім цього, за його словами, всі будівлі в аеропорту були зруйновані, що не давало можливості силам АТО далі здійснювати оборону аеропорту.

"І ми були змушені відвести їх на більш вигідні рубежі, буквально за 1,5 км від самої смуги. Сама смуга також приведено у непридатний стан, так що аеропорт як об'єкт військового значення втратив свою цінність", - повідомив Муженко.

На питання журналістів, хто винен у провалі операції в донецькому аеропорту, Муженко відповів: "Як ми всі знаємо, у перемог є багато авторів, а у поразок кількість їх різко обмежена. Переходять на окремі персоналії".

"На сьогодні ми не бачимо необхідності призначати винних за якісь поразки, тому що завдання, які ставилися перед підрозділами ЗСУ, вони виконані. Що стосується нагородження тих, хто брав активну участь в цій операції, ці питання також вирішуються планово. Я думаю, що всі військовослужбовці, які дружно виконували своє завдання, вони будуть нагороджені", - додав начальник Генштабу.

Нагадаємо, в боях за аеропорт 17-22 січня сили АТО ліквідували 85 бойовиків і знищили 7 танків, 12 броньованих машин, 9 одиниць автомобільної техніки та гармату МТ-12.