ua en ru

Сили АТО відкрили у відповідь вогонь під час нападу бойовиків під Дебальцеве, - РНБО

Сили АТО відкрили у відповідь вогонь під час нападу бойовиків під Дебальцеве, - РНБО
Сили антитерористичної операції відкрили у відповідь вогонь під час обстрілу бойовиками перехрестя доріг у напрямку Фащівка-Дебальцеве, щоб запобігти загрозу життя мирних жителів.

Сили антитерористичної операції відкрили у відповідь вогонь під час обстрілу бойовиками перехрестя доріг у напрямку Фащівка-Дебальцеве, щоб запобігти загрозу життя мирних жителів. Про це на брифінгу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Сьогодні вночі між 00:20, 02:10 бойовики здійснили провокаційні маневри і обстріли з стрілецької зброї блокпосту в районі перехрестя доріг у напрямку Фащівка-Дебальцеве, на якому прикордонники спільно з підрозділами ЗСУ організували службу контрольного поста. Коли виникла безпосередня загроза життю наших людей, українські військові відкрили вогонь у відповідь, змусивши бойовиків відступити", - розповів Лисенко.

Він зазначив, що постраждалих серед особового складу немає.

Також за даними РНБО, в зоні АТО зберігається тенденція до зниження кількості обстрілу позицій українських військ і населених пунктів сто боку бойовиків. Загалом за минулу добу зафіксовано 11 порушень режиму тиші бойовиками, вони застосовували стрілецька зброя, міномети та артилерію.

Нагадаємо, вчора, 12 грудня, штаб АТО повідомляв, що бойовики протягом дня 7 раз обстріляли позиції сил АТО. При цьому зазначалося, що сили АТО не відкривають вогонь у відповідь з моменту вступу в силу режиму тиші 9 грудня.