ua en ru

Сили АТО відбили наступ диверсійної групи бойовиків біля Гранітного

Сили АТО відбили наступ диверсійної групи бойовиків біля Гранітного Фото: позиції сил АТО біля Гранітного (прес-служба МО)

Ворожу ДРГ у кількості 6 осіб українські військові помітили у тепловізор

Сили антитерористичної операції на Донбасі зупинили спробу прориву диверсійно-розвідувальної групи підтримуваних Росією бойовиків поблизу Гранітного Донецької області. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Зокрема командир механізованої роти однієї із механізованих бригад Збройних Сил України розповів, що днями ворожа ДРГ на легковому автомобільному транспорті намагалася заїхати в район опорників українських військових. Вони залишили автомобіль і в пішому порядку пересувалися під покровом ночі у напрямку до позицій ЗСУ.

"Близько опівночі, поблизу позицій на нашому напрямку, за який ми відповідаємо, військовослужбовці бригади у тепловізор помітили ворожу ДРГ у кількості 6 осіб. Було зроблено попереджувальні постріли, щоб уникнути ймовірності, що це могло бути цивільне населення. Неадекватна поведінка цих осіб після попереджувальних пострілів допомогла нам визначити, що ці люди зі зброєю належать до ДРГ противника. Вони не втікали, а навпаки - почали рух у наш бік. Була застосована стрілецька зброя по ворогу, який рухався в нашу сторону. ДРГ противника відступила", - розповів він.

За даними офіцера, вогневий контакт тривав протягом п’яти хвилин.

"Ми спостерігали за ними та визначили напрямок їхнього руху. Зараз перевіряємо ці напрями з саперами на наявність вибухонебезпечних предметів і за наказом командира перекриємо цей напрямок і спостерігатимемо далі за ворогом", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за останні два тижні на Донбасі бойовики втратили третину особового складу розвідувальних підрозділів.