ua en ru

Сили АТО відбили атаку бойовиків і захопили "кулемет Пореченкова", - Мотузяник

Сили АТО відбили атаку бойовиків і захопили "кулемет Пореченкова", - Мотузяник Фото: інцидент у Донецьку за участю актора Михайла Пореченкова, 2014 рік

Військові відбили атаку на ділянці Красногорівка-Мар'їнка

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі українські військові відбили атаку бойовиків і захопили кулемет "Утес", який став відомий після відео з російським актором Михайлом Пореченковим в 2014 році. Про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник, передає кореспондент РБК-Україна.


"Днями військовослужбовці, які несуть службу на дільниці між Красногорівкою та Мар'їнкою, захопили так званий "кулемет Пореченкова". Українські військові відбили атаку диверсійної групи і захопили кулемет "Утес", який став відомий широкій громадськості після сюжету російської пропаганди про те, як актор Михайло Пореченков намагався вразити наших воїнів. Тепер військовий трофей послужить українській армії", - повідомив Мотузяник.

Нагадаємо, в жовтні 2014 року МВС порушило справу щодо російського актора Пореченкова після інциденту з кулеметом у Донецьку. В січні 2015 року СБУ оголосила його в розшук.