ua en ru

Сили АТО нейтралізували засідку ополченців на Донбасі, захопивши зброю російського виробництва, - РНБО

Сили антитерористичної операції нейтралізували засідку ополченців на Донбасі, захопивши боєприпаси і зброю російського виробництва.

Сили антитерористичної операції нейтралізували засідку ополченців на Донбасі, захопивши боєприпаси і зброю російського виробництва. Про це в ході брифінгу заявив представник інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони України Володимир Чеповий, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сили АТО сьогодні отримали черговий доказ підтримки Росією дій бойовиків, які проводять диверсійно-розвідувальну діяльність на території України. Нашими підрозділами виявлена професійно підготовлена і забезпечена в інженерному сенсі засідка. Схема її створення дозволяє стверджувати, що облаштуванням позиції займалися військові професіонали", - заявив Чеповий.

За словами спікера РНБО, номенклатура і рік виготовлення зброї та боєприпасів дозволяє стверджувати, що захоплене у бойовиків зброя має російське походження. Разом з боєприпасами знайдено пломба Федеральної митної служби РФ.