ua en ru

Сили Асада повертаються на авіабазу Шайрат, по якій США завдали удару в квітні

Сили Асада повертаються на авіабазу Шайрат, по якій США завдали удару в квітні Фото: авіабаза Шайрат після удару США

На авіабазі відремонтували частину пошкодженої інфраструктури і почали переміщати туди літаки

Сирійські військові почали відправку винищувачів і військовослужбовців на авіабазу Шайрат в провінції Хомс, по якій Сполучені Штати Америки завдали ракетного удару в квітні.Про це повідомляє телеканал NBC News з посиланням на трьох чиновників з Міністерства оборони США.

"Сирійці відремонтували частину пошкодженої інфраструктури і протягом останніх декількох днів почали переміщати Су-22 і МіГ-23 на аеродром", - зазначають у повідомленні.

Жоден з чиновників не міг сказати, чи збереглася на базі хімічна зброя після ударів США.

Відповідаючи на питання, чи можуть сирійці використовувати базу для повторного нападу із застосуванням хімічної зброї, один з чиновників сказав: "Вони могли б, але, сподіваюся, вони вивчили урок в минулий раз".

Шайрат - це аеродром, по якому 6 квітня США завдали удару у відповідь на хімічну атаку з боку сил Асада, від якої постраждало цивільне населення. 4 квітня з авіабази здійснили хімічну атаку по місту Хан Шейхун.

Нагадаємо, 7 квітня з'явилося відео зруйнованої авіабази Шайрат в Сирії. За даними Пентагону, по об'єкту випустили 59 крилатих ракет "Томагавк".