ua en ru

Siemens планує скоротити 4,2 тис. робочих місць в IT-бізнесі.

Німецький промисловий концерн Siemens AG планує скоротити 4,2 тис. робочих місць в глобальному підрозділі інформаційних технологій - Siemens IT Solutions and Services. Про це повідомили представники компанії в опублікованому сьогодні прес-релізі. Вони уточнили, що дані заходи викликані реструктуризацією бізнесу.

Зокрема, з 4,2 тис. скорочуваних до 2011 р. робочих компанії близько половини - 2 тис. - доводиться на Німеччину. Керівництво Siemens стверджує, що спробує скоротити персонал, наскільки це можливо, на максимально "добровільній основі". В той же час компанія планує інвестувати в IT-бізнес до 2012 р. понад 500 млн євро і спростити його організацію. Ці інвестиції, на думку керівництва, допоможуть IT-підрозділам активніше пропонувати своїм клієнтам економічні IT-рішення.

Нагадаємо, у зв'язку з цим, що раніше, в березні ц.р., робочі концерну узяли в заручники двох менеджерів Siemens у Франції у зв'язку з планами масових скорочень співробітників в країні. За даними місцевих властей, інцидент відбувся в одному з офісів Siemens у французькому Ліоні. Після доби знаходження в неволі, обидва керівники були відпущені на свободу.