ua en ru

Siemens може провести кадрові перестановки через поставки турбін в Крим

Siemens може провести кадрові перестановки через поставки турбін в Крим Фото: Siemens (corporate.siemens.com.au)

Скандал з постачанням турбін в окупований Крим призведе до кадрових наслідків у Siemens

Німецька компанія Siemens може провести кадрові перестановки через скандал з постачанням турбін компанії в окупований Росією Крим. Про це передає Handelsblatt.

За словами джерел ЗМІ, в керівництві Siemens триває обговорення ситуації з постачанням турбін в Крим в обхід європейських санкцій, у зв'язку з чим не виключаються кадрові перестановки.

Зазначається, що у компанії вважають винним у ситуації керівника російського підрозділу Siemens Дітріха Меллера, який несвоєчасно відреагував на ситуацію навколо постачання турбін на окупований півострів.

Найближчим часом Siemens має намір створити альтернативний механізм контролю над обладнанням концерну на місці його доставки.

Нагадаємо, Siemens має намір розірвати договір з компаніями з Росії після скандалу з поставкою газових турбін в окупований Крим.

Також німецький концерн повністю відмовиться від своєї частки в російській компанії "Интеравтоматика", ініціює припинення дії ліцензійної угоди з російськими компаніями в галузі постачання обладнання для електростанцій з комбінованим циклом.