ua en ru

Siemens планує судитися через турбіни, що потрапили до Криму, - Reuters

Siemens планує судитися через турбіни, що потрапили до Криму, - Reuters Фото: Siemens (flickr.com/surber)

Siemens має намір ініціювати кримінальні справи стосовно винних осіб

Німецька компанія Siemens заявила, що як мінімум дві турбіни з чотирьох, які концерн поставив у Росію, були переміщені в Крим поза волею компанії-виробника, у зв'язку з чим Siemens має намір ініціювати кримінальні справи стосовно винних осіб. Про це повідомляє Reuters.

Зазначено, що спочатку турбіни призначалися для будівництва генерації у Краснодарському краї.

"Протягом останніх декількох місяців наш клієнт неодноразово підтверджував нам, що поставка (турбін, - ред.) до Криму не відбудеться. Як наслідок, Siemens має намір ініціювати кримінальні справи щодо відповідальних осіб", - зазначено в заяві компанії.

Так, представники концерну підкреслили, що компанією були зроблені "всі можливі кроки" в легальному полі, щоб не допустити поставки вироблених ними газових турбін у Крим.

Раніше Reuters повідомило, що, незважаючи на чинні санкції, чотири газові турбіни німецького концерну Siemens були відправлені на кримські електростанції.

Зазначено, що після повідомлень про постачання турбін до Криму, представники Siemens просили "Технопромекспорт" пустити їх проінспектувати склад у Краснодарському краї, куди були поставлені машини, щоб перевірити, чи досі вони на складі. Але підприємство в цьому проханні постачальнику відмовило.

Нагадаємо, 7 липня німецька компанія Siemens заявила про створення робочої групи з розслідування повідомлень про постачання Росією газових турбін в окупований Крим.