ua en ru

Швейцарський банк UBS може скоротити до 2 тис. робочих місць в IT-департаменті

Швейцарський банк UBS може скоротити до 2 тис. робочих місць в IT-департаменті, передає Associated Press з посиланням на швейцарські ЗМІ. Причиною масштабного скорочення персоналу стала необхідність скорочення витрат.

У самому UBS не стали коментувати повідомлення, однак послалися на внутрішнє звернення глави банку Серхіо Ермотті, в якому говориться, що банк оцінює роботу всіх департаментів, але "остаточних рішень ще не прийнято".

Всього в IT-департаменті UBS зайняті 8 тис. 200 чоловік.

За даними швейцарських ЗМІ, після скорочень в комп'ютерних відділах під звільнення можуть потрапити співробітники банку за межами Швейцарії, число яких досягає 12 тис. 700 осіб.

Раніше в швейцарському банку Julius Baer оголосили про намір скоротити 1 тис. осіб.

UBS - найбільший банк у Швейцарії. У своєму нинішньому вигляді був сформований в 1998 р., після злиття Union Bank of Switzerland і Swiss Bank Corporation. В даний час це міжнародна компанія, що надає фінансові послуги приватним, корпоративним і інституційним клієнтам. Штаб-квартири банку розташовані в Базелі і Цюріху. Число співробітників банку перевищує 60 тис. осіб. За підсумками I півріччя 2012 р. чистий прибуток банку склав 1,04 млрд євро.

Читайте також: Голова ради директорів UBS: Слідів витоку банківських даних у ФРН не виявлено