ua en ru

Голова ради директорів UBS: Слідів витоку банківських даних у ФРН не виявлено

Слідів витоку банківських даних клієнтів UBS у ФРН не виявлено. Про це повідомив голова ради директорів фінансової організації Аксель Вебер, передає Reuters. "До теперішнього часу ми не змогли виявити слідів незаконного використання нашої інформацією", - сказав Вебер. При цьому, за словами фінансиста, навіть якщо витік все ж таки відбувся, банку доведеться з цим змиритися.

"Це не вперше і не востаннє, коли в Швейцарії відбувається витік банківських даних", - зазначив Вебер. Він ще раз підкреслив, що UBS не чинив німецьким клієнтам допомогу в ухиленні від сплати податків.

Міністр фінансів федеральної землі Північна Рейн-Вестфалія Норберт Вальтер-Борджанс пригрозив накласти вето на двосторонній договір між ФРН і Швейцарією, по якому Берлін отримає право оподатковувати німецьких вкладників швейцарських банків. Договір був укладений в квітні цього року.

Нагадаємо, швейцарський банк UBS неодноразово звинувачувався владою США і Німеччини в допомозі податковим ухильниками. У 2009 р. банк виплатив уряду США 780 млн дол. штрафів за приховування інформації про американських вкладників. Чистий прибуток UBS за підсумками I півріччя 2012 р. знизився в 2,2 рази - до 1,04 млрд євро.