ua en ru

Швейцарська авіакомпанія Comlux купить 4 літаки Superjet за 200 млн дол

Швейцарська авіакомпанія Comlux, що спеціалізується на пасажирських авіаперевезеннях бізнес-класу, уклала контракт на покупку двох літаків Sukhoi Business Jet (SBJ) та опціон ще на два лайнери. Про це повідомляє Reuters.
Початок поставок двох літаків SBJ запланований на 2014 рік, ціна контракту - 200 млн дол., включаючи вартість опціонів, повідомив виробник "Цивільні літаки Сухого".
Sukhoi Business Jet є VIP-версією регіонального літака Sukhoi Superjet 100.
Лайнер обладнаний просторим і "ультратихим" салоном, завдяки наявності додаткових паливних баків дальність польоту складе приблизно 8 тис. кілометрів.
"Даний контракт є успішним стартом для проекту Sukhoi Business Jet, який в найближчому майбутньому стане новим гравцем в сегменті магістральних літаків" VIP, - сказав Карло Лольї, гендиректор Superjet International SPA, що здійснює продажі Superjet на міжнародному ринку.
На сьогоднішній день повітряний парк Comlux налічує 19 літаків.
Каталожна вартість звичайного лайнера Superjet 100, призначеного, залежно від варіанту, для перевезення 68-98 пасажирів на дальність від 3 тис. до 4,5 тис. кілометрів, складає близько 32 млн дол.
Літак був розроблений в партнерстві з Boeing і Finmeccanica. У розробці авіоніки брала участь французька Thales.