ua en ru

Швейцарія повідомила про підозрілу активність на рахунках ФІФА

Швейцарія повідомила про підозрілу активність на рахунках ФІФА Фото: генпрокурор Швейцарії Міхаель Лаубер

Розслідування щодо корупції у ФІФА займе більше, ніж 90 хвилин

Генеральний прокурор Швейцарії Міхаель Лаубер, повідомив про підозрілу активність на банківських рахунках, що належать ФІФА, виявленої в рамках розслідування звинувачень у корупції Міжнародної федерації футбольних асоціацій, передає Російська служба Бі-Бі-Сі.

За словами Міхаеля Лаубера, його відомство продовжує аналізувати "величезний обсяг даних", вилучених у зв'язку з розслідуванням діяльності ФІФА.

"Ми працюємо над всебічним розслідуванням на міжнародному рівні. Розслідування триває і займе час. Футбольному світу потрібно бути терплячим - це розслідування займе більше, ніж легендарні 90 хвилин", - заявив він на прес-конференції.

Генпрокурор також не виключив, що президент ФІФА Йозеф Блаттер буде допитаний в рамках розслідування справи.

Тиждень тому ФІФА передала дані комп'ютерних систем швейцарській владі, провідним розслідування обставин присудження Росії і Катару прав на проведення чемпіонатів світу 2018 і 2022 рр.

Крім швейцарської поліції, розслідування фактів корупції у ФІФА веде американське Федеральне бюро розслідувань. ФБР пред'явило звинувачення 14 людей, дев'ять з них - колишні або діючі функціонери ФІФА.

Нагадаємо, ФІФА виключила можливість Блаттера зберегти свій пост.