ua en ru

Швейцарія збирається оприлюднити імена іноземних податкових ухильників

Швейцарія збирається оприлюднити імена іноземних податкових ухильників Фото: dpa

Серед резидентів є і відомі імена

Керівництво Швейцарії має намір посилити боротьбу із зарубіжними ухильниками від сплати податків, які тримають свої статки в альпійській країні. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на дані швейцарської газети Sonntagszeitung.

Особисті дані вказаних осіб планують оприлюднити в мережі.
За даними dpa, німецькі та інші зарубіжні "податкові ухильники" повинні готуватися до оприлюднення їх особистих даних в Інтернеті.
За наявною інформацією, податкова адміністрація Швейцарії починає публікацію в мережі даних про зарубіжні ухильників від сплати податків. "Це має допомогти податковим службам країн резидентів більш ефектвно розслідувати справи про ухилення від сплати податків, а самим особам - опротестовувати в судовому порядку публікацію цих даних", - йдеться в повідомленні.

За даними Sonntagszeitung, мова йде, зокрема, про резидентів Німеччини, Великобританії, Франції, Нідерландів, Польщі, Чехії та Росії, серед яких є і відомі імена. Про наявність в цих списках українських громадян не повідомляється. Крім оприлюднення імен, вказуватися дата народження особи, її громадянство або назва фірми і офіційний адреса, за якою вона зареєстрована в країні походження. Відомості про громадян США будуть містити тільки ініціали.

Згідно з інформацією ЗМІ, кількість запитів до Швейцарії в наданні адміністративної допомоги в розслідуваннях значно зросла в порівнянні з попередніми роками.

Швейцарська Sonntagszeitung називає це рішення певним порушенням табу, адже досі країну дорікали в недостатній енергійності в боротьбі з податковими ухильниками. Самі ж банки особливого інтересу до цього питання не виявляли.
Як відомо, влада Німеччини тривалий час домагалися укладення угоди зі Швейцарією, в рамках якого місцева влада повинна інформувати податкові органи ФРН про німецькі "податкових ухильників".

Нагадаємо, раніше у травні ДФС не підтвердила звинувачення ряду нардепів щодо ухилення АТБ від сплати податків.