ua en ru

ДФС не підтвердила звинувачення ряду нардепів щодо ухилення АТБ від сплати податків

Державна фіскальна служба України (ДФС) не підтверджує заяви деяких народних депутатів про нібито ухилення від оподаткування торговою мережею АТБ. Про це йдеться у відповіді ДФС на інформаційний запит щодо платежів торговельної мережі в державний бюджет України.

За даними ДФС, в 2015 р. мережа АТБ більш ніж у два рази збільшила суму сплачених податків і на сьогоднішній день є одним з найбільших платників податків.

"Всього ТОВ "АТБ-маркет" за I квартал 2015 р. сплатило до держбюджету 326 млн грн, що в 2,2 рази більше ніж за аналогічний період минулого року (за I квартал 2014 р. сплачено 146,5 млн грн) , з них: податок на прибуток - 92,9 млн грн, (у 2,2 рази більше, ніж за I квартал 2014 (41,9 млн грн); податок на додану вартість - 205,4 млн грн, (у 2,6 раза більше, ніж за I квартал 2014 (79,3 млн грн)", - йдеться у відповіді податківців.

У І кварталі нинішнього року ТОВ "АТБ-маркет" сплатило 142 млн грн єдиного соціального внеску. При цьому, в мережі магазинів АТБ на сьогоднішній день офіційно працевлаштовані понад 32 тис. співробітників.

Також в ДФС звернули увагу, що Асоціація платників податків України визнала ТОВ "АТБ-маркет" переможцем регіонального туру у номінації "Сумлінний платник податків у сфері торгівлі".

Нагадаємо, раніше група народних депутатів направила керівникам правоохоронних органів запит, в якому звинувачує мережу супермаркетів АТБ в ухиленні від сплати податків. Відповідний запит опублікував у себе на сторінці в соціальній мережі Facebook співавтор запиту, народний депутат Дмитро Лінько.

За інформацією парламентаріїв, група підприємств АТБ, а саме підприємство "АТБ-маркет", ухиляється від сплати податків шляхом укладення контрактів з фіктивними підприємствами.

Запит був направлений керівникам Генпрокуратури, СБУ, МВС, Мінфіну та ГФС. Серед авторів запиту глава Радикальної партії Олег Ляшко, член фракції "Батьківщина" Ігор Луценко та член ради партії "Воля" Ірина Суслова.

Нагадаємо, у Раді зареєстрований законопроект №2689 "Про націоналізацію майна торгової мережі "АТБ", авторами якого виступила група народних депутатів. Вони представляють всі п'ять фракцій правлячої коаліції - "Блок Петра Порошенко", "Народний Фронт", "Батьківщину", "Радикальну партію", "Самопоміч". Також серед авторів - позафракційні: депутат від партії "Свобода" Андрій Іллєнко, Володимир Парасюк і Ірина Суслова. При цьому, один з авторів відкликав свій підпис під законопроектом.

ДФС не підтвердила звинувачення ряду нардепів щодо ухилення АТБ від сплати податків

ДФС не підтвердила звинувачення ряду нардепів щодо ухилення АТБ від сплати податків