ua en ru

Швейцарія поставила РФ тканину військового призначення після введення санкцій, - джерело

Швейцарія поставила Росії високотехнологічну тканину військового призначення вже після введення санкцій до 2014 р, передає DW.

Як відзначає видання, незважаючи на конфлікт на сході України, влада Швейцарії дали згоду на поставку в Росію високотехнологічної тканини, яка може бути використана у військових цілях.

Офіційний представник Швейцарського федерального департаменту економіки Seco заявив, що експорт матеріалу був дозволений, оскільки угода на його поставку була узгоджена до 27 серпня 2014 р, коли Швейцарія підтримала санкції ЄС проти Росії.

За даними швейцарських ЗМІ, обсяг угоди склав рекордні 91 млн швейцарських франків (близько 85 млн євро). Поставка була здійснена у два прийоми: 16 жовтня і 12 грудня 2014 р.

У той же час прес-секретар Seco заявив, що замовником виступив російський підприємець, бізнес якого носить громадський характер.

Тканина, яка захищає від виявлення з допомогою радарів і інфрачервоних детекторів, може бути використана для виготовлення маскувальною мережі або спеціальної уніформи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Париж як і раніше не має наміру передавати Росії вертольотоносець "Містраль".

Нещодавно Швейцарія розширила санкції проти РФ.