ua en ru

Швейцарія пояснила, чому перехоплювала винищувачами літак РФ

Швейцарія пояснила, чому перехоплювала винищувачами літак РФ Фото: винищувач F-18 ВПС Швейцарії

Це була рутинна перевірка справжності літаків, які пролітають в небі країни

Міністерство оборони Швейцарії прокоментувало факт супроводу винищувачами F-18 літака авіакомпанії "Росія" з урядовою делегацією та журналістами. За словами прес-секретаря відомства, це була рутинна "перевірка справжності" літаків, які пролітають в небі країни, передає Reuters.

"Це, як перевірка машини на вулиці поліцейським патрулем, щоб переконатися, що вона не була вкрадена", - цитує агентство представника Міноборони Швейцарії.

За його словами, винищувачі супроводжували російський борт протягом семи хвилин під час польоту над територією країни. Протягом року, уточнили в відомстві, ВПС Швейцарії перевіряють близько 400 іноземних літаків під час прольоту над територією країни.

Про інцидент у небі Швейцарії стало відомо ввечері 18 листопада. Літак Іл-96-300 із російською делегацією і журналістами на борту, який слідував у Перу на саміт Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС), в небі Швейцарії зустріли два винищувачі F-18, які деякий час супроводжували його. Про це написали журналісти, які перебували на борту російської машини.

Нагадаємо, раніше російське посольство в Швейцарії направило ноту владі країни, в якій висловило подив і попросило пояснень із приводу того, що сталося.