ua en ru

Росія вимагає від Швейцарії пояснень через інцидент із літаками

Росія вимагає від Швейцарії пояснень через інцидент із літаками Фото: швейцарський винищувач з ілюмінатора літака РФ

У РФ відреагували на небезпечне зближення швейцарських винищувачів із літаком російської делегації

Росія попросила у Швейцарії пояснень щодо інциденту з небезпечним зближенням швейцарських винищувачів із літаком російської делегації, що летіла в Перу. Про це передає ВВС.

Посольство Росії у Швейцарії повідомило, що направило швейцарській стороні ноту, у якій висловлюється подив у зв'язку з інцидентом.

Інцидент стався у п'ятницю, 18 листопада. Швейцарські винищувачі протягом кількох хвилин супроводжували літак у повітряному просторі Швейцарії, в якому летіли журналісти кремлівського пулу. Фотографії винищувачів, зроблені через ілюмінатори, виклали самі журналісти, що перебували в літаку.

За їхніми словами, вони летіли до Перу висвітлювати участь російського президента Володимира Путіна в саміті Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва. Самого російського президента на борту не було.

Раніше країни Заходу неодноразово скаржилися, що російські військові літаки роблять небезпечні зближення з пасажирськими лайнерами. Російська сторона факти небезпечних зближень зазвичай заперечує.

Нагадаємо, раніше винищувачі НАТО, які патрулюють небо над Балтикою, супроводили російський військовий літак Іл-20.