ua en ru

В Швейцарії винесли перший в країні вирок за "лайк" в Facebook

В Швейцарії винесли перший в країні вирок за "лайк" в Facebook Фото: у Швейцарії винесли перший вирок за "лайк" в Facebook

Активіст подав в суд на залишені коментарі користувачів Facebook

У Швейцарії оштрафували чоловіка за "лайк" до коментарю в соцмережі Facebook, що вважається першим випадком в історії країни. Про це повідомляє The Guardian.

Так, у 2015 році на одному з форумів користувачі Facebook написали коментарі, в яких звинуватили активістів захисту тварин Ервіна Кесслера в расизмі, фашизмі та антисемітизмі. У відповідь активіст подав в суд на залишені коментарі користувачів Facebook. Суд виніс кілька обвинувальних вироків.

Як наголошується, пізніше, 29 травня, суд визнав винним одного із користувачів соцмережі, поставив "лайк" на одному з таких коментарів на адресу Кесслера. На думку суду, таким чином, чоловік, ім'я якого поки не розголошується, допустив "оціночне судження, не підтверджене фактами".

Повідомляється, що довести в суді обвинуваченому наявності у Кесслера антисемітських та расистських поглядів не вдалося. 45-річний обвинувачений був засуджений до штрафу в розмірі 4 тис. швейцарських франків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в рамках боротьби з терористичною загрозою влади Великобританії шукають можливості доступу до онлайн-месенджерів для отримання можливості читати листування громадян.