ua en ru

Швеція готова відправити миротворців на Донбас

Швеція готова відправити миротворців на Донбас Фото: Пітер Хултквіст (socialdemokraterna.se)

Якщо виникне така потреба і Захід із РФ не будуть проти

Швеція у разі потребу готова надати свої війська для миротворчої місії ООН на сході України, якщо Росія і Захід погодяться. Про це заявив міністр оборони Швеції Пітер Хултквіст, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє Reuters.

"Якщо ми побачимо належні умови, і якщо ми визнаємо, що ця місія може допомогти ...тоді ми відкриті для цього", - сказав він.

Зазначено, що в доповіді, підготовленій колишнім генсекретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном, нині радником президента України Петра Порошенка, Швеція була запропонована як одна з країн, яка може очолити миротворчу місію на Донбасі.

Доповідь була представлена чиновникам, у тому числі спеціальному посланцеві США в Україні Курту Волкеру. Зокрема в документі йдеться про надання 20 тисяч солдатів із країн, що не входять у НАТО, і 4 тисяч поліцейських для допомоги у вирішенні кризи в Україні.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг песимістично оцінив перспективи можливого введення миротворчої місії ООН на окупований Донбас.